Skip to main content

Novosadski damski hor


Naučnici su davno utvrdili da muzika deluje na naša najdublja osećanja tako što suptilnim i pozitivnim vibracijama uspostavlja psihičku ravnotežu i stvara osećanje zadovoljstva i radosti življenja. Novosadski damski hor vam upravo to nudi.
Novosadski damski hor nastao je na inicijativu uspešnih, poslovnih Novosađanki koje smatraju da je muzika najlepši poklon koji mogu sebi da priušte. Druženje, pevanje i javni nastupi utiču na regenerisanje duhovnih i fizičkih aspekata života. Ublažavanje i otklanjanje premora, stresa, kao i poboljšanje raspoloženja, ublažavanje bolova samo su neki od benefita koje naše članice osećaju posle proba. Timski duh i osećaj pripadnosti horu veoma je izražen, te je Novosadski damski hor postao neizostavano utočište njegovim članicama.
Repertoar je veoma raznorvstan, a biramo ga zajedno. Pop muzika, džez standardi, etno, starogradske pesme, samo su neki od žanrova koji se nalaze na našem repertoaru. Poseban pečat Novosadskom damskom horu daju originalni aranžmani za koje su zadužene Ana Frlin I Mila Latinović pod čijim vodstvom se odvijaju horske probe. Nastupi na različitim manifestacijama i gostovanja u medijima svedoče da je Novosadski damski hor značajan deo kulturnih dešavanja našeg grada.
Probe se održavaju dva puta nedeljno sredom I petakom (trajanje probe 60 min)