Skip to main content

Ana Frlin


Akademski muzičar - pijanista

Ana Frlin je rođena u Nišu, gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Nakon trećeg razreda srednje škole upisala je Akademiju Umetnosti u Novom Sadu, odsek instrumentalni- klavir, gde je u toku studiranja učila kod naših eminentnih profesora i usavršavala se. Od 1996. godine aktivno je nastupala kao solista, kamerni izvođač i klavirski saradnik, a kao stalno zaposlena radila je na Akademiji Umetnisti u svojstvu klavirskog saradnika do 2003. godine. Upravo je njena velika ljubav prema deci i radu sa njima bila razlog da je te godine prešla sa Akademije u muzičku školu “ Isidor Bajic“  u Novom Sadu u kojoj i danas radi kao profesor klavira. U toku svog pedagoškog rada se usavršavala, iz ličnih afiniteta, na mnogobrojnim seminarima, radionicama, školama i kursevima, najviše iz oblasti pedagogije, psihologije i klavirske pedagogije.
Njeni učenici su dobitnici najviših nagrada i priznanja na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, međunarodnim takmičenjima sa više specijalnih nagrada sa maksimumom poena.    Nagradu za najuspešnijeg pedagoga takmičenja „Josip Slavenski“ dobila je 2010.godine, kao i poziv za učestvovanje u žiriju istog takmičenja. Pozive su uputili i organizatori takmičenja „Josif Marinković“  iz Zrenjanina,“Mihajlo Vukdragović“ iz Sapca, “ Festival Isidor Bajić“ iz Novog Sada. U maju 2019. Proglašena je za najuspešnijeg pedagog međunarodnog takmičenja “Festival Isidor Bajić”. Naročito se ističe u radu sa inkluzivnim programom gde njena učenica Petra Spasojević osvaja laureatske titule i najveća priznanja na takmičenjima već dugi niz godina.
Od 2008. godine bavi se izučavanjem pevačke tehnike. Aktivno je nastupala sa jazz grupama do 2015.godine, izvođenjem kompozicija u jazz stilu i stilu  bossa nove. Više godina je bila član žirija na takmičenju mladih pevača Novog Sada “ Zvezde školske pozornice“.
Član je Udruđenja klavirskih pedagoga Vojvodine “ UKLAPEV“, udruženja klavirskih pedagoga Evrope EPTA Vojvodina, Licencirani profesor Royal ABRSM -South East Europe, a od 2014.godine član je inkluzivnog tima škole u kojoj radi.  Pored sertifikta o završenim edukacijama na mnogobrojnim seminarima, poseduje i sertifikat Praktičara TA metode- transakciona analiza i sertifikat o završenom trećem nivou edukacije iz O.L.I. psihodinamskog interaktivnog koučinga.
U oktobru 2017. godine osniva zajedno sa koleginicom Milenom Apić, „Muzičko kreativni studio LA LA“ sa ciljem unapređenja punog muzičkog potencijala dece i odraslih. Autor je knjige “Meksička avantura” jedinstvene interaktivne knjige koja upoznaje decu sa lepotama Meksika kroz pesme, igre i specifičan meksički melos.